Ви зараз переглядаєте Мода – миттєвість! Стиль – назавжди!

Мода – миттєвість! Стиль – назавжди!

У відділі мистецтв бібліотеки Чижевського відбулась творча зустріч з дизайнеркою одягу Людмилою Шибістою. Мода – важливий соціальний феномен. З одного боку, їй притаманна тимчасова популярність з нетривалим пануванням певних смаків. З іншого, вона виступає чинником формування та розвитку суспільних процесів, проникаючи в усі сфери життя людей.

Пані Людмила почала розповідь з історії свого дизайнерського досвіду: ательє, театр, модельне агентство. Кожен період для неї був важливим і корисним у творчих здобутках. Так, в створеній нею сукні дівчина з України поїхала на міжнародний конкурс краси. Справжньою магією була робота в театрі над історичними костюмами. Які ґудзики пришивали до жіночих суконь та чоловічих камзолів, які тканини і колір використовувались в той чи інший час – все це було дуже цікаво. Архівний фотоальбом дизайнерки вразив гостей заходу фантазією і естетичною довершеністю.

В особистому стилі пані Людмила притримується гарних порад стриманості від Коко Шанель, тож на зустрічі була у відповідних кольорах.

Донька Людмили Шибістої Олена Сеслова також дизайнерка. Вона розповіла гостям про сучасні стилі і їх міксування. Це були гарні поради напередодні різдвяних і новорічних свят! Виставка чудових альбомів та книг про моду стала корисною прикрасою заходу.

Залишити відповідь