Ви зараз переглядаєте Магніти, портал, центр, або Як бібліотека перетворилася на туристичний хаб Кіровоградщини

Магніти, портал, центр, або Як бібліотека перетворилася на туристичний хаб Кіровоградщини

Мета багатьох ініціативних кропивничан – зробити Кіровоградщину туристично привабливішою і доступнішою – отримала ще одне реальне втілення: в бібліотеці імені Дмитра Чижевського відкрився обласний інформаційно-туристичний центр.

Бібліотека як мультикультурна установа бере активну участь у розвитку туристичного та інвестиційного потенціалу області. До 30-річчя Незалежності України на сайті книгозбірні як елемент великого проєкту з’явився розділ «Туристичні магніти. Мандруй Кіровоградщиною», що розповідає про тридцять туристично привабливих об’єктів.

Під час міжнародної виставки «АгроЕкспо» був презентований інформаційний туристичний портал Кіровоградщини, розроблений командою книгозбірні, на якому зібрана інформація про локації, події, маршрути, послуги харчування та проживання – вся інформація, яка потрібна любителям подорожей. А з початком роботи Центру бібліотека перетворилася на справжній туристичний хаб.

На відкриття завітали представники туристичних агенцій та операторів, малого та середнього бізнесу, культурних та освітніх закладів тощо. На думку директорки книгозбірні Валентини Животовської, Кіровоградщина поки не використовує свій потенціал у сфері туризму і на половину. Відтепер це можна активніше змінювати.

«Аналіз доводить, що за наявності туристичного бренду рівень залучення інвестицій в регіон зростає на 50-70 відсотків, кожне робоче місце у галузі туризму допомагає створити ще чотири в інших сферах. Це потенціал для розвитку більше 50 суміжних галузей. Можливість долучитися усім – від аграріїв та промисловців до тих, хто вивозить сміття. Це додаткові надходження до бюджету територіальних громад, створення нових робочих місць та розвиток інфраструктури», – нагадала Валентина Животовська в інтерв’ю журналістам.

Вона зазначила, що мета діяльності Центру – створення якісного туристичного продукту, який у свою чергу допоможе популяризувати об’єкти історико-культурної спадщини, покращити імідж області, що призведе до залучення інвесторів, розвитку середнього й малого бізнесу в громадах, і, відповідно, туристичної інфраструктури.

«Цей рік разом з бібліотекою ми активно працюємо над промоцією Кіровоградщини, – зазначив на відкритті Центру голова обласної ради Сергій Шульга. – У нас є ще багато ідей. Одна з них – напрацювати літературні туристичні маршрути, адже наша область багата на талановитих письменників, які тут народилися або ж знаходили своє натхнення».

Як головний комунікативний центр регіону бібліотека Чижевського постійно працює над розвитком інноваційних послуг, які б задовольняли інформаційні запити людей 24 години сім днів на тиждень. Продовженням туристичного напрямку, на думку Валентини Животовської, може стати промоція культурної спадщини Кіровоградщини.

Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь