Ви зараз переглядаєте Щастя – момент. Далі вже буденщина…

Щастя – момент. Далі вже буденщина…

У відділі обслуговування користувачів бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулося друге засідання розмовного літературного клубу «Розмови про літературу із Сергієм Михидою».

Засідання клубу проводить доктор філологічних наук, професор Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка – Михида Сергій Павлович.

На засіданні учасники заходу ділились своїми враженнями від прочитання новели «Момент» Володимира Винниченка. Це соціально-психологічний твір з філософськими елементами. Твір неординарний та глибокий. У ньому простежується конфлікт життя і смерті. Головною ідеєю є утвердження думки про щастя як момент у житті людини. Спалах почуттєвої любові в природі – момент, найвища точка буття. Людина перетворює свято кохання на побутовий елемент щоденного життя. Звідси і рівень оцінки головних героїв: «Щастя – момент. Далі вже буденщина…».

Відео заходу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=mIvKLj7QIEM

«Розмови про літературу із Сергієм Михидою» будуть проходити щочетверга о 15.00. На наступну зустріч доктор філологічних наук рекомендує прочитати новелу «На камені» Михайла Коцюбинського.

Запрошуємо усіх бажаючих, хто хоче покращити свій рівень володіння державною мовою.

Вхід за читацьким квитком!

Залишити відповідь