Ви зараз переглядаєте Краєзнавчий променад

Краєзнавчий променад

На цьому тижні співробітники відділу краєзнавства бібліотеки імені Дмитра Чижевського провели інформаційну вуличну акцію «Краєзнавчий променад».

Мета акції: популяризація краєзнавчої літератури та книг місцевих авторів, поширення інформації про місто Кропивницький та Кіровоградську область.

Перехожі з непідробним інтересом знайомилися з книжковими новинками: виданням «У центрі України. Історія формування території Кіровоградської області», фотоальбомом Лариси та Юрія Лебедєвих «Слова і зображення», історико-краєзнавчою збіркою «Інгульський степ».

Учасників акції зацікавили книги членів Національної спілки письменників України та літературного об’єднання «Степ»: «Володарі скрипкового ключа» Ольги Полевіної, «Марго та Єдиноріг» Надії Гармазій, «Сестрині секрети» та «Моє зимове диво» Вікторії Семененко, «Чому Меліса?» Вікторії Шкабой.

Цікавою та пізнавальною була вікторина «Чи знаєш ти історію рідного краю?» Учасники акції мали можливість проявити свої знання з історії, архітектури, літератури, природи рідного краю.

Родзинкою заходу стала карта Кіровоградської області у вигляді пазлів, на якій в єдине ціле треба було зібрати райони Кіровоградщини. Кожний з пазлів прикрашений автентичним орнаментом, яким майстрині прикрашали сорочки та рушники більше ста років тому в тому чи іншому районі нашої області. Всі бажаючи змогли перевірити свої знання адміністративного устрою нашої області.

До нових зустрічей на «Краєзнавчому променаді»!

Залишити відповідь