Ви зараз переглядаєте Права споживачів при отриманні житлово-комунальних послуг

Права споживачів при отриманні житлово-комунальних послуг

Кожен українець − споживач житлово-комунальних послуг. Можливість приготувати їжу на газу, вода в крані впродовж доби, світло, електрика, теплі батареї взимку − це все так увійшло в наше життя, що без цих послуг ми вже не уявляємо наш побут.

На черговому засіданні у «Школі досвідченого споживача» головна спеціалістка відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Галина Рубан надала роз’яснення щодо прав споживачів при отриманні житлово-комунальних послуг. Пані Галина наголосила, що з 1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Цим Законом регулюються відносини, що виникають у процесі надання відповідними структурами послуг з постачання та розподілу природного газу, електричної та теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами.

Житлово-комунальні послуги є різновидом договірних зобов’язань, які укладає кожен споживач із організацією-надавачем. Саме тому потрібно подбати про наявність підписаних договорів із організаціями-надавачами житлово-комунальних послуг. Договір – це саме той документ, на підставі якого споживач може пред’являти претензії за ненадані або за неякісно надані послуги, вимагати відшкодування або перерахунку вартості послуг.

Також фахівчиня звернула увагу на те, що не зважаючи на воєнний стан у країні, підприємства-надавачі житлово-комунальних послуг продовжують надавати послуги населенню, тому зараз дуже важливо вчасно передавати показники лічильників та сплачувати кошти за отримані послуги для більш ефективної та якісної роботи цих підприємств.

Для тих, хто не мав змоги потрапити на наш захід, можна подивитись відео на бібліотечній сторінці у Facebook:

https://www.facebook.com/ounb.kirovohrad/videos/1447781515966576

Залишити відповідь