Ви зараз переглядаєте Яким буває кібербулінг та як вберегти від інтернет-загроз свою дитину

Яким буває кібербулінг та як вберегти від інтернет-загроз свою дитину

З розвитком новітніх технологій у сучасному світі з’явився такий вид цькування як кібербулінг. Це форма агресії, що передбачає жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити та принизити людину дистанційно. Коли знущання відбуваються в Інтернеті, це може призвести до небажаної уваги з боку широкого кола людей, включаючи і незнайомих.

Найчастіше такі знущання передбачають залякування жертви, поширення чуток або зображень з образливим підтекстом, публікацію особистої інформації, фотографій чи відео, погроз, створення фіктивних сторінок. Платформою для кібербулінгу стають соціальні мережі, додатки для обміну миттєвими повідомленнями, електронна пошта, форуми, блоги, онлайн-відеоігри тощо. Де б не сталося цькування, якщо вам це неприємно – ви не маєте цього терпіти.

На черговому засіданні Батьківського клубу у відділі обслуговування користувачів говорили на цю актуальну та важливу тему. Адвокатка Наталія Цуцман детально розповіла про різновиди кібербулінгу: використання особистої інформації, анонімні погрози, телефонні дзвінки з мовчанням, переслідування, тролінг, хепі-слепінг, сексуальні посягання, секстинг та онлайн-грумінг.

Пані Наталія дала поради учасникам Батьківського клубу як вберегти від інтернет-погроз себе та свою дитину, як розпізнати перші ознаки кібербулінгу. Також дізналися про наслідки, які має кібербулінг в правовому полі для булера і просто спостерігача, що робити і куди звертатись для захисту від даного виду цькування.

Якщо булінг трапляється на певній соціальній платформі – потрібно спробувати заблокувати кривдника та офіційно повідомити про його неприйнятну поведінку на цій платформі. Також можна збирати докази: робити скріншоти переписок та публікацій, які ображають. Якщо загрожує небезпека, то потрібно звернутися до кіберполіції.

Оволодійте навичками безпечного користування інтернетом. Будьте прикладом для своїх дітей!

Залишити відповідь