Ви зараз переглядаєте Кібернетика Амосова

Кібернетика Амосова

6 грудня виповнилося б 110 років відомому хірургу, письменнику, автору новаторських методик в кардіології та дискусійних робіт з геронтології, академіку і мислителю Миколі Михайловичу Амосову.

Більшість пересічних громадян не знають, що крім хірургії серця, він займався проблемами штучного інтелекту і раціонального планування суспільного життя і є основоположником біокібернетики та робототехніки в Україні.

Велику зацікавленість ці маловідомі, проте важливі напрями діяльності Миколи Михайловича викликали у студентів Донецького університету внутрішніх справ, що завітали до бібліотеки Чижевського.

Під час веб-бесіди «Кібернетика Амосова», яку підготували працівники Інтернет-центру, учасники заходу переглянули архівне відео, в якому Микола Амосов ділиться своїми поглядами про перспективи розробки і розвитку штучного інтелекту і нейромереж.

Студенти ознайомилися зі спадщиною, яку він залишив у вигляді книг і наукових монографій. Як показав час, здобутки легендарного вченого і зараз є актуальними і пізнавальними не тільки для науковців, а й для широкого кола прихильників робототехніки та штучного інтелекту.

Залишити відповідь