Ви зараз переглядаєте Слідом за поетичним словом Олени Трибуцької

Слідом за поетичним словом Олени Трибуцької

Поезія – це мистецтво, що відтворює життя, вірує у правду і любов, радощі і страждання, зустрічі і розлуки, тому поезія житиме вічно.

«Із наві – в яв». Таку загадкову та містичну назву має перша поетична збірка Олени Трибуцької. Її поетка представила на творчому вечорі у відділі краєзнавства бібліотеки Чижевського.

Послухати поезію Олени Трибуцької прийшли поціновувачі римованого слова, члени обласного літературного об’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного, друзі і колеги авторки.

У збірку увійшли вірші, написані протягом останніх п’яти років. Перший розділ книги поетка присвятила тому, що найбільше хвилює сьогодні кожного українця, – російсько-українській війні та подвигу її героїв. Поезія пані Олени наповнена фантастичними образами, що символізують Добро і Зло, адже війну вона сприймає як вселенську боротьбу Світла і Пітьми.

В її творах звучать нотки суму за мирним життям, надії на неодмінну перемогу, віру в Божу милість.

Друга частина збірки – лірика, душевна, ностальгійна, печальна і світла. Вірш Олени Трибуцької «Осінь» «степівчанин» Олександр Архангельський поклав на музику, і на творчому вечорі пісню виконала співачка Світлана Свиридова під акомпанемент голови літоб’єднання Ольги Полевіної.

Присутні довго не хотіли розходитись і ділились своїми враженнями.

Запрошуємо кропивничан до бібліотеки Чижевського, де на них чекають яскраві, емоційні, вражаючі поезії Олени Трибуцької.

Залишити відповідь