Ви зараз переглядаєте Подарунок з Олександрії: історія мотоспорту у світлинах

Подарунок з Олександрії: історія мотоспорту у світлинах

Завжди приємно отримувати подарунки. Найкращим подарунком була і залишається книга! А якщо ця книга від автора?

На минулому тижні до головної книгозбірні області завітав давній друг бібліотеки олександрієць В’ячеслав Чебишев – заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту України з мотокросу.

Завітав не пустими руками. Першим подарунком стала дилогія, презентація якої відбулася у відділі краєзнавства на початку лютого.

Документальне видання «Історія мотоспорту Олександрії у фотографіях» – унікальне тим, що в нього увійшли 559 фотографій, зроблених за 67 років. Фотофакти з першого мотокросу, який відбувся 23 травня 1954 року, до світлин, зроблених 17 квітня 2021 року в Сумах, де у змаганнях брав участь олександрієць Михайло Цветков.

У книзі розповідається про спортивне життя Анатолія Лагутіна, Анатолія Купрієнка, Івана Карабовського, Володимира Купрієнка, Станіслава Комлика, Дмитра Щепинського, Віталія Грабовця та інших кросменів.

Друга книга – «Спортивній трасі «Завадівка» 60 років», присвячена мототрасі, яка прославила Кіровоградщину далеко за межами СРСР, її «хрещеному батьку» Анатолію Лагутіну та змаганням, якій на ній проходили.

Особливим подарунком від В’ячеслава Чебишева став вимпел до 30-річчя спортивного клубу «Європа-крос».

З великою вдячністю прийняла подарунок заслужений працівник культури, директорка ОУНБ імені Дмитра Чижевського Валентина Животовська і від імені книгозбірні презентувала набір листівок «Туристичні магніти. Мандруй Кіровоградщиною».

Бажаємо В’ячеславу Чебишеву творчих успіхів і тільки добрих та мирних подій у житті! А читачів запрошуємо до мандрів спортивними сторінками Кіровоградщини.

Залишити відповідь