Ви зараз переглядаєте Інтерактив про демократію

Інтерактив про демократію

Днями в Україні та світі відзначали Міжнародний день демократії. Це надзвичайно важлива дата, адже більшість розвинених країн на планеті є демократичними.

Як відомо, слово «демократія» походить від двох старогрецьких слів «народ» і «влада» і традиційно перекладається як влада народу. Під цим терміном мається на увазі політичний режим, в основі якого лежить метод колективного прийняття рішень з рівним впливом учасників на результат процесу.

Міжнародний день демократії став добрим приводом, аби провести дискурс на тему демократії, її основних концепцій, періодів та форм. Роль модератора взяла на себе кандидатка історичних наук Інна Вівсяна, до якої доєднались курсанти Донецького університету внутрішніх справ.

В ході дискусії учасники обговорювали цінність демократії, умови її існування, визначали ключові ознаки демократичного суспільства, формували власне судження про демократію, аналізували та оцінювали стан її розвитку від найдавніших часів до сьогодення.

На тематичній виставці «Демократія і держава» були представлені такі цікаві видання, як «Про сутність і цінність демократії» Ганса Кельзена, «Демократія» Кандолізи Райс, антологія «Демократія» Наукового Товариства імені В’ячеслава Липинського, «Демократизація політичних інститутів і суспільний розвиток в Україні» Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Кураса НАНУ, «Демократія і держава» Ізраїля Клейнера та інші.

Якщо і вас зацікавили ці видання, запрошуємо до читального залу книгозбірні.

Ірина Рєзнік,
відділ обслуговування користувачів

Залишити відповідь