Ви зараз переглядаєте Імунізація – наш спільний захист

Імунізація – наш спільний захист

Нещодавно у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я бібліотеки Чижевського відбулась зустріч з лікарем-епідеміологом відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Людмилою Ігнатьєвою. Тема, що обговорювалась – «Імунізація – наш спільний захист». Адже щеплення українців залишаються дуже важливим навіть попри війну. Лікар зазначила, що профілактичні щеплення – це основний і надійний спосіб захисту від інфекційних захворювань, контрольованих засобами специфічної профілактики.

Захід проводився в рамках інформаційно-просвітницької роботи Всеукраїнського тижня імунізації для студентської молоді міста. При активному спілкуванні з присутніми висвітлені питання: як захистити себе та своїх близьких від низки інфекційних хвороб, зокрема від поліомієліту. Коротко повідомлено про епідемічну ситуацію, джерело збудника інфекції, механізм передачі, симптоми хвороби та специфічну імунопрофілактику як провідний профілактичний захід. Надані відповіді на питання про види наявних вакцин та їх використання у різних вікових групах. Зосереджена увага на показники виконання щеплень підлеглому контингенту нашої області та внутрішньо переміщеним особам, які прибули з інших територій. Особлива увага звернена на контингенти групи ризику. Бесіда проходила в активному спілкуванні з присутніми.

По закінченню лекції студенти із задоволенням долучились до інтерактивних завдань: правда чи міф, відгадай хворобу по симптомах, продовж приказку за наданим початком, закінчи крилатий вислів про здоров’я.

Залишити відповідь