Ви зараз переглядаєте Відбулася презентація книги «Єлисаветградський гусарський полк у наполеонівських війнах початку ХІХ століття»

Відбулася презентація книги «Єлисаветградський гусарський полк у наполеонівських війнах початку ХІХ століття»

9 лютого в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбулася презентація видання «Єлисаветградський гусарський полк у наполеонівських війнах початку ХІХ століття», автори Олександр Чорний і Олександр Ковальков. Книга була видана в МПП «Антураж А».

На презентацію завітали науковці Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, співробітники музеїв міста, Державного архіву Кіровоградської області та краєзнавці.

Автори видання, історики Олександр Чорний та Олександр Ковальков, розповіли про книгу, яка пройшла довгий шлях від написання до видання – 10 років, зупинилися на історії Єлисаветградського гусарського полку від часів його створення, на окремих персоналіях військових діячів.

Ректор педагогічного університету ім. В. Винниченка, Олег Семенюк, висловив щиру подяку та захоплення історичними розвідками своїх колег та побажав не зупинятися на досягнутому.

Науковець Ірина Козир зазначила, що кращі військові традиції захисників минулого, 3-го Єлисаветградського гусарського полку, успадкували бійці сучасних Збройних сил України, які сьогодні відстоюють суверенітет України.

Ірина Саєнко, президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати та директор видавництва ««Антураж А», у якому готувалася до друку та була видана книга, подякувала авторам видання. Також велику подяку висловила і Павлу Леонідовичу Штутману, бізнесмену та громадському діячу, який виступив меценатом та посприяв виходу книги.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з виставкою фоторепродукцій «Єлисаветградський гусарський полк – слава і доблесть».

Тетяна Колєчкіна,
завідувачка відділом краєзнавства

Залишити відповідь