Ви зараз переглядаєте Герої нашої доби

Герої нашої доби

У відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського до Дня вшанування пам’яті захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни, відбулася інформаційно-просвітницька година «Герої нашої доби» за участі доцента, кандидата історичних наук Інни Анатоліївни Вівсяної.

Цей день, який держава започаткувала у 2019 році, відзначається 29 серпня – в пам’ять про одну з найтяжчих трагедій російсько-української війни до повномасштабного вторгнення: вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Того дня російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли впритул коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник. Він – не тільки нагадує про мужність наших воїнів, але й символізує життя. Ця дата покрилася кров’ю, стала чорною датою в українській історії.

На заході Інна Анатоліївна розповіла про той чорний день в українській історії, коли з майже 1400 воїнів українська армія втратила 366 військових, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 потрапили у полон, решта зникли безвісти.

Учасники заходу згадали імена українських героїв, серед яких і воїни з Кіровоградшини, віддали шану їхньому подвигу, вшанувавши їх хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять, шана і слава усім полеглим воїнам.

Відеозапис заходу можна переглянути за посиланням.

Залишити відповідь