Ви зараз переглядаєте Галина Крук стала лауреаткою премії Women in Arts 2023

Галина Крук стала лауреаткою премії Women in Arts 2023

Нещодавно відбулася премія Women in Arts під гаслом «Вогонь запеклих не пече» та стала особливою, оскільки охопила два попередні роки (2021 та 2022).

У 2022 році церемонія не відбулась через початок повномасштабного вторгнення, відтак Women in Arts 2023 набула нового сенсу, що закладено у назві «The Resistance» та в айдентиці премії, елементи якої символізують опір.

Women in Arts – це незалежна премія, заснована у 2019 році Українським інститутом та ООН Жінки в Україні у рамках руху солідарності за ґендерну рівність HeForShe.

Ще одна особливість премії 2023 – це додатковий критерій відбору «внесок у перемогу», що враховує діяльність у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сферах, що безпосередньо наближає перемогу України.

Лауреаткою премії Women in Arts 2023 у номінації «Жінки в літературі» стала поетка Галина Крук. Галина пише про війну з 2014 року. Тоді ж поетка почала займатися волонтерською діяльністю. Від початку повномасштабного російського вторгнення Галина Крук використовує свою публічність для того, щоб розповідати про Україну за кордоном і збирати кошти на потреби українських військових. Завдяки численним фінансовим пожертвам небайдужих вона закуповувала і допомагала привозити з-за кордону кровоспинні медикаменти, аптечки, турнікети, бронежилети, тактичні рукавиці, розвантажувальні плечопоясні системи, наколінники, термобілизну й тепловізори.

Книга «Доросла» – це вірші 2013-2017 років про досвід дорослішання з усіма його здобутками та втратами, забороненими та дозволеними плодами, усвідомленням екзистенційної межі буття та вмінням насолоджуватися життям тут і зараз. Книжка для тих, хто намагається зрозуміти себе, змиритися з минущістю і швидкоплинністю життя та відчути вдячність за те, що дає людині любов.

«Доросла» Галини Крук у фондах бібліотеки Чижевського чекає на своїх читачів!

Залишити відповідь