Ви зараз переглядаєте Для солодких моментів життя

Для солодких моментів життя

Насолоджуватись вічно можна тим, як горить вогонь, тече вода і… тане у роті шоколад…Насправді, шоколад – продукт для багатьох майже сакральний. По-перше, він не тільки смачний, а й корисний. По-друге, – і це головне! – вживання шоколаду сприяє виробленню в організмі гормонів щастя – ендорфінів! Мабуть, саме тому у світі мільйони поціновувачів продукту, який покращує настрій, підвищує тонус організму і викликає задоволення.

З огляду на всі ці факти, фахівчині інформаційно-бібліографічного відділу на могли обійти увагою Всесвітній день шоколаду. Це свято, що все більше набирає популярності, відзначають у світі щорічно 11 липня.

В цей день бібліотекарі організували для містян акцію просто неба «День шоколаду», щоб привернути увагу кропивничан до події та поділитися цікавими фактами про такий важливий продукт.

До уваги книгоманів-шоколадників були солодкі читанки на різні смаки книжкової полички із символічною назвою «Солодкі моменти життя»: художні твори – «Шоколад із чилі» Йоанни Ягелло, «Шоколад» Джоан Гарріс, «Хліб і шоколад» Мирослава Дочинця, «Теплі історії до шоколаду» Надійки Гербиш, для поціновувачів поезій – «Шоколадні вірші про кохання», для дитячої аудиторії – «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала, для кулінарів-кондитерів – «Мистецтво солодкого життя» – про традиції харківській кондитерів, «Фігурки тварин із шоколаду» Френсіса Макнафтона та інші видання.

Кропивничани і гості міста, що долучились до акційних заходів, із задоволенням брали участь у пізнавальній вікторині «Цікаві факти про шоколад», яку підготували бібліотекарки. Учасники дізналися багато нового про улюблений продукт – де і коли шоколад вперше винайшли, як він потрапив у Європу, як виготовляють білий шоколад, чим шоколад корисний для мозку, хто вперше виготовив шоколадні цукерки і таке інше.

Вітаємо всіх з солодким святом! Нехай наше життя буде «в шоколаді»!

На завершення – трохи поезії, бо шоколад надихає:

Друзі, у День шоколаду ми не рахуймо калорій!
Збирайтесь на тістечка, буде багато цікавих історій!
Це солодке свято – вихідний від справ законний.
Ти, до речі, любиш, з горішками? Білий, молочний чи чорний?

Залишити відповідь