Ви зараз переглядаєте Ділимося досвідом!

Ділимося досвідом!

Співробітники Інтернет-центру поділилися досвідом використання сервісів для створення вікторин зі шкільними бібліотекарями міста.

Щоб бібліотечні заходи проходили активно, цікаво та викликали інтерес у відвідувачів, потрібно використовувати різноманітні інтерактивні вікторини та ігри. Під час чергового триденного тренінгу фахівці відділу навчали колег користуватися онлайн-ресурсами. Розглянули багатофункціональний безкоштовний сервіс для проведення онлайн-навчання Online Test Pad – конструктор, в якому можна створювати вікторини, кросворди, логічні ігри та діалогові тренажери.

Створили гру та перевірили свої знання практично в Kahoot! Ця інтерактивна навчальна платформа, дозволяє проводити зрізи знань, тестування, опитування, а також подавати новий матеріал з будь-якої дисципліни в ігровій формі. Крім того Kahoot! дозволяє створювати кольорові тести з музикою та анімацією. Учасниками гри можуть бути користувачі різних вікових категорій – від молодшого шкільного віку до дорослих. Для зручності платформа дає можливість будувати діаграми успішності академічної групи, а також дізнатися, як відповів на запитання кожен з учасників.

Ще з одним із найпростіших і найзручніших сервісів, а саме з Google Forms ознайомилися бібліотекарі під час тренінгу. Google Forms використовують як самостійно, так і в якості доповнення до платформи Google Classroom. В ньому можна створювати різні типи завдань, такі як: багаторазовий вибір, правильне/неправильне твердження, відповідь у формі короткої відповіді або послідовне розташування.

Важлива перевага всіх зазначених інтерактивних платформ – зворотній зв’язок. Ведучий та учасники заходу дізнаються про результати вікторин або тестів одразу після завершення виконання завдання, коли інтерес і азарт ще не пройшов.

Дотримуючись нескладних порад, учасники тренінгу створили публікації тестових завдань за різними темами, і щоб переконатися, що все працює правильно, самі пройшли створені ними вікторини.

Сподіваємося, що знання і практичні навички здобуті шкільними бібліотекарями під час тренінгу допоможуть успішно створювати та проводити вікторини, опитування, тести за допомогою інтернет-сервісів.

Залишити відповідь