Ви зараз переглядаєте День книги та авторського права

День книги та авторського права

Сила книги безмежна. Без неї людина сліпа. Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи і життя.

Книга – мудрий друг, який, не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди та навколишній світ. Нерідко книга, прочитана нами в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя.

Серед багатьох весняних свят є прекрасне свято – День книги та авторського права.

Традиція святкування Дня книги вперше з’явилася в іспанській Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку.

Нині Всесвітній день книги святкують понад 190 країн. Щороку 23 квітня у всьому світі проводять святкування, мета яких – визнати чарівну силу книг, що є зв’язком між минулим і майбутнім, мостом між поколіннями та культурами. З цієї нагоди ЮНЕСКО та міжнародні організації, які представляють три основні галузі книжкової індустрії – видавців, книгорозповсюджувачів та бібліотеки, вибирають місто, яке стає світовою книжковою столицею, щоб упродовж наступного року підтримувати своїми власними ініціативами імпульс святкування Дня книги аж до 23 квітня наступного року.

Залишити відповідь