Ви зараз переглядаєте Дарунок місту

Дарунок місту

З нагоди відзначення 270-річниці Дня міста у відділі краєзнавства Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася презентація нового роману Сергія Полуляха «Дажбог день».

Роман автор присвятив Олександрії, Маріуполю та Кропивницькому.

У створеному на фактичному матеріалі романі, який вирізняться гостротою сюжету, виразністю літературних прийомів, автор розкриває історію України з докнязівських часів, закінчуючи сучасною війною росії проти України. Читач стає свідком найтрагічніших і найвеличніших подій нашої історії, через історію однієї родини на прізвище Дажбог, довідається, чого варта братня кров і родинні зв’язки перед викликами світового масштабу.

Про ідею створення, назву, героїв книги, про своє бачення перейменування нашого міста Сергій Полулях розповів під час презентації.

Письменнику допомогли з видавництвом обласна громадська організація «Об’єднання болгар «Нашите хора». Як зазначив голова організації Сергій Осадчий: «Серед багатьох інших тем, які досліджують в романі, автор зазирнув крізь товщу віків і відтворив тисячолітню історію співіснування українського і болгарського народів на теренах Центральної України в докнязівські часи. Потім у наших народів була окрема історія державності, але цей зв’язок ніколи не переривався».

Захід згуртував письменників, істориків, краєзнавців та всіх охочих містян. Під час зустрічі читачі мали змогу поспілкуватися з письменником, придбати книгу з автографом та зробити фото на згадку. Час пролетів непомітно, залишивши позитивні емоції та приємні спогади.

Книги автора «Українська Колима», «День запитань без відповіді», «Як у кіно», «Партчорт», «Кровообіг» можна прочитати у відділі краєзнавства.

Презентацію книги Сергія Полуляха «Дажбог день» можна подивитися на бібліотечній сторінці в YouTube за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=dHT3e_Yp_rw.

Залишити відповідь