Ви зараз переглядаєте Літня програма «Будь на часі з бібліотекою» у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я

Літня програма «Будь на часі з бібліотекою» у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я

Хоч медичний відділ і не розважальний, а навпаки серйозний та специфічний, його бібліотекарі змогли розробити таку програму, щоб вона була цікавою та пізнавальною для дітей. Адже сучасна бібліотека – це ресурс для розвитку та інтелектуальний простір для реалізації освітніх, інформаційних, пізнавальних, творчих і креативних ініціатив. Тож в рамках літньої програми для дітей міських шкіл відбулись різноманітні заходи: майстер-класи, інтерактивні ігри та пізнавальні розповіді. Діти, які вперше побували тут, були вражені тим, як багато цікавого вони дізналися. Манекен людського тіла виявився зовсім і не страшним, а досить захоплюючим. Здивували дітей своїми незвичайними формами і органи людини у вигляді пазлів.

Жвавий інтерес школярі проявили до такої розваги як «детективні історії». Вважати себе слідчими їм допомогли знання відбитків та спостережливість, які вони здобули, прослухавши презентацію «Як працюють детективи». А ще школярі із задоволенням досліджували власні відбитки пальців рук за допомогою грифеля, пензлика, скотчу та склянки.

Цікавинкою для дітей стала розповідь про секрети людського тіла, особливості функцій органів та систем організму. Діти з охотою і зацікавленістю сприймали інформацію, що стала для них відкриттям, а саме: яке за розміром серце, за якої умови воно на мить зупиняється, скільки крові воно перекачує за життя людини, який орган здатен до повного відновлення, чи відчуває мозок біль, який об’єм пам’яті мозку, чому за розміром одна легеня більша і багато іншого. Адже фізичний світ людини унікальний.

Діти залюбки фотографувались на пам’ять біля манекена та яскравих пазлів, складених власноруч. Час промайнув пізнавально та весело, а наші юні друзі тепер знають дорогу до бібліотеки та нашого відділу з його цікавими експонатами.

Залишити відповідь