Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: в похід разом з батьками

Батьківський клуб: в похід разом з батьками

Як говорить народна мудрість, усе найкраще – дітям. А що може бути краще, ніж крокувати лісними стежками і милуватися неповторними пейзажами разом зі своїми татом і мамою. Або грати на зеленій галявині біля струмка. Або відчути себе важливим і «дорослим», допомагаючи збирати дрова і розводити багаття.

Похід з дітьми на природу – це відмінний варіант сімейного відпочинку, який урізноманітнить дозвілля, подарує дитині нові емоції та враження і ще більше згуртує сім’ю.

Якщо правильно все організувати та взяти необхідні речі, похід стане захоплюючою та безпечною пригодою, яка запам’ятається усім членам родини на все життя, а дітям прищепить любов до активного відпочинку.

Тож на черговому засіданні Батьківського клубу, який провели фахівці інформаційно-туристичного центру головної книгозбірні області, розглянули питання особливостей походів з дітьми різного віку. Обговорили, як правильно збирати похідний рюкзак та що в першу чергу необхідно покласти в аптечку, як ліпше організувати дитяче харчування та яке спорядження краще обрати.

Як показує досвід затятих батьків-аутдорників, не так важливий вік дітей, як готовність мами й тата взяти на себе відповідальність і додатковий вантаж, забезпечити безпеку і водночас не «трястись» надмірно через будь-яку дрібницю.

Тож батьки повинні продумати програму походу так, щоб цікавість, активність і бадьорий настрій був у дітлахів впродовж усієї мандрівки. Також не треба забувати, що не діти з батьками йдуть у похід, а батьки з дітьми.

Захід відбувся у рамках програми Дитячого фонду ООН UNICEF «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавській областях та м. Кривий Ріг».

Запрошуємо на наступні зустрічі.

Залишити відповідь