Ви зараз переглядаєте ОУНБ ім. Д.І. Чижевського започаткувала нову традицію з нагоди 122-річчя з дня свого заснування

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського започаткувала нову традицію з нагоди 122-річчя з дня свого заснування

Сьогодні, 15 лютого, обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І. Чижевського відзначає 122-річчя від дня свого заснування. З цієї нагоди головна книгозбірня області започатковує нову традицію – публічні лекції відомих людей, присвячені бібліотекам книгам і читанню.

І першу таку лекцію на тему «Книга у моєму житті» прочитав відомий вчений-літературознавець, завідувач кафедри української літератури Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, доктор філологічних наук, професор, академік АН ВШ України Григорій Клочек. У своєму виступі Григорій Дмитрович зачепив не лише тему свого професійного становлення і вплив літератури при цьому, він говорив про більш широкі поняття, зокрема місце книги у житті цілих поколінь і нації, йшлося також про інформатизацію та діджиталізацію суспільства, а також про роль бібліотек у сучасному світі.

Відеозапис лекції можна переглянути на бібліотечній сторінці у фейсбуці за посиланням https://fb.watch/3GcwkXiAVy/

Довідково:

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського офіційно відкрита 2-го лютого (за новим стилем – 15 лютого) 1899 р. як перша Єлисаветградська громадська бібліотека. Створена за ініціативою і на кошти представників місцевої громади.

З 1993 року бібліотека носить ім’я видатного земляка, вченого-енциклопедиста, академіка, відомого у світі  філософа Дмитра Чижевського.

ОУНБ ім. Д.І. Чижевського одна з найстаріших в Україні, найбільша за обсягом фондів книгозбірня області. Має універсальний фонд на традиційних та новітніх носіях, зберігає колекції цінних і рідкісних видань; є депозитарієм видань краєзнавчого змісту. Виконує функції головної бібліотеки регіону, координує діяльність бібліотек області, надає їм науково-методичну допомогу.

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського

Залишити відповідь