Ви зараз переглядаєте Виклики сьогодення в житті родин військовослужбовців

Виклики сьогодення в житті родин військовослужбовців

У головній книгозбірні області відбувся круглий стіл на тему «Виклики сьогодення в житті родин військовослужбовців». Ця подія була організована за сприяння Представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області спільно з громадськими організаціями «Стратегія майбутнього», «Сім’ї на захисті воїнів 57 бригади» та Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.

На зустріч були запрошені представники владних інституцій та громадських організацій, які працюють з питаннями, що стосуються підтримки родин військовослужбовців. Серед учасників заходу були: керівник регіонального управління по роботі з ветеранами Кіровоградської ОВА, представники Департаменту головної інспекції Національної поліції України з дотримання прав людини, який діє на території області, фахівець спеціалізованого центру Головного управління Національної поліції з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, керівник Центру психологічної допомоги військовим та правоохоронцям Української асоціації арт-терапії, співробітники ТЦК, пенсійного фонду, АТ «Райффайзен банк», громадських організацій, а також члени родин військовослужбовців.

Під час зустрічі були обговорені важливі питання, що хвилюють родини військовослужбовців в умовах сьогодення. Основні теми, які розглядались під час круглого столу: призов до лав ЗСУ всіх чоловіків із родині; виплати грошового забезпечення родинам військовослужбовців, які зникли безвісті; питання формування бази даних ДНК для можливості ідентифікації загиблих; проблеми досудового розслідування справ, пов’язаних із зниклими безвісти військовими та інші.

Представники інституцій надали контакти для громадян, які потребують інформаційної, правової та психологічної допомоги, зокрема для родин, які зіткнулися з проблемами зниклих безвісти або загиблих військових.

Зустріч стала важливим кроком на шляху до вирішення актуальних соціальних, правових та психологічних проблем, з якими стикаються родини військовослужбовців в умовах війни, і сприяла встановленню ефективного діалогу між різними структурами та громадськістю.

Залишити відповідь