Ви зараз переглядаєте Свято в колі друзів

Свято в колі друзів

Як найкраще зустріти свято? Так! В колі сім’ї та друзів. Тож своє професійне свято Обласна універсальна наукова бібліотеки імені Дмитра Чижевського відзначила зі своєю читацькою родиною у великому колі друзів.

На великих і маленьких відвідувачів чекали книжкові виставки, інсталяції, фотозона, майстер-класи, інтерактивні заходи та ігри, пізнавально-розважальні вікторини та творчі зустрічі.

На свято бібліотека запросила друзів, з якими реалізує цікаві просвітницькі, інформаційні та культурні проєкти. А це Державний архів Кіровоградської області, Обласний краєзнавчий музей, Музей мистецтв, з якими тільки цього року представили кропивничанам грандіозний проєкт «Залізний вершник українських полів», присвячений 150-річному ювілею акціонерного товариства «Ельворті» та 270-річчю заснування нашого міста. Плюс віртуальний виставковий проєкт «Ганна Дмитрян – меценатка з роду Мартакі». Плюс разом популяризуємо наукову спадщину нашого видатного земляка Анатолія Пивовара.

Три роки поспіль книгозбірня разом з Управлінням Держпраці у Кіровоградській області впроваджує проєкт «Інформаційна платформа з питань праці», разом з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Кіровоградській області – «Школу досвідченого споживача», а з головною державною санітарною лікаркою Кіровоградської області Надією Оперчук проєкт «Азбука здоров’я».

Кропивницький музей музичної культури імені Кароля Шимановського та гурт «Млиночок» постійно дарують відвідувачам бібліотеки виставки, музичні імпрези та творчі зустрічі. Дякуємо за чудові концерти педагогам та учням музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса, талановитим акторам і артистам Обласної філармонії та Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького.

Завжди раді бачити в стінах бібліотеки фахівців ДСНС та патрульної поліції. Знання, якими вони діляться, сьогодні актуальні як ніколи.

Ми любимо наших науковців і педагогів, істориків та краєзнавців, літераторів та літературознавців, фотографів, музикантів і художників, психологів і медиків, без яких неможливо уявити проєкти з історії України і краю, усі наші заходи, присвячені ментальному здоров’ю, краєзнавчі, мистецькі і літературні відкриття – усіх-усіх, хто допомагає нам тримати високу планку однієї з провідних бібліотек України!

І щиру подяку висловлюємо відомій кропивницькій письменниці Олені Барановій. На святі вона презентувала книгу «Наші. Код успіху», в якій опублікувала інтерв’ю з директоркою Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського, заслуженим працівником культури України Валентиною Животовською «Сучасна бібліотека – це не лише книжки».

Дійсно! Бібліотека – це більше, ніж полиці з книжками. А бібліотека Чижевського, як не втомлюються повторювати заступниця голови обласної військової адміністрації Катерина Колтунова та перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк, – це більше ніж бібліотека.

Ми вдячні керівництву області, депутатському корпусу та всім партнерам бібліотеки за високу оцінку роботи колективу книгозбірні.

Своєю візією, своєю місією ми вбачаємо духовне процвітання нашої громади. Тому ще раз дякуємо усім, хто йде цим шляхом разом з нами!

Лариса Семенова,
відділ соціокультурної діяльності

Залишити відповідь