Ви зараз переглядаєте До Дня пам’яті загиблих захисників України

До Дня пам’яті загиблих захисників України

До Дня пам’яті загиблих захисників України в бібліотеці Чижевського відбулась подія, що проникла в серця кожного з присутніх. У залі відділу мистецтв було презентовано мінівиставку авторських фото загиблого воїна Євгена Осієвського, людини, яка віддала своє життя за нашу незалежну Україну.

Гостями заходу стали курсанти Донецького державного університету внутрішніх справ, яким завідувачка відділом мистецтв Світлана Ушакова розповіла про Євгена, його життєвий шлях і громадську позицію. Євген Осієвський був не лише захисником нашої Батьківщини, а й активним читачем бібліотеки ім. Д.І.Чижевського, творчою і натхненою особистістю, мав багато задумів та планів.

Серед його захоплень були фільми артхаусу та творчість художників-сюреалістів. Серед світлин виставки привертає увагу авторське фото «Дерева Донбасу», що зроблена Євгеном у передмісті Бахмуту.

Зустріч відбулась у формі живого діалогу, де присутні мали змогу висловити свої думки про те, як важливо зберігати пам’ять про тих, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну. Адже пам’ять про Героїв – це не просто слова, це наш обов’язок перед тими, хто виборював наше майбутнє ціною власного життя.

Інформацію про загиблого захисника Євгена Осієвського можна отримати на віртуальному меморіалі пам’яті Героїв-кропивничан «Героям слава» за 2020-2023 рік, де розміщені біографія, родина, захоплення, освіта, відгуки друзів, військовий шлях, нагороди, світлини.

Ця виставка – не лише данина пам’яті Євгену Осієвському, але й нагадування кожному з нас про те, яку ціну платять наші Захисники за свободу і незалежність України. Їх подвиги не мають бути забутими, вони залишаться в наших серцях назавжди.

Залишити відповідь