Ви зараз переглядаєте Історія однієї вулиці: величний Хрещатик

Історія однієї вулиці: величний Хрещатик

Нещодавно фахівчині Інформаційно-туристичного центру разом із студентами Кропивницького ліцею сфери послуг і торгівлі відправились у віртуальну подорож до головної вулиці нашої країни – Хрещатика. Перед тим, як здійснити променад цією неповторною, красивою вулицею, мандрівники дізнались про історію її утворення.

Хрещатик – це найкоротша головна вулиця серед усіх столиць світу. Її довжина сягає лише 1 км 200 м. Проте це не завадило щільній забудові цієї території унікальними будівлями. Серед них кінотеатр «Дружба», будівля Волзько-Камського банку, Український дім, Українське незалежне інформаційне агентство «Новини», Пасаж та Головпоштамт і Музей пошти.

Кількістю торгівельних комплексів вразив відвідувачів Пасаж, а Музей пошти – телеграфними журналами XIX століття, формулярами поштових чиновників, письмовим приладдям, яке в наш час можна знайти тільки на рідкісних блошиних ринках.

З великою цікавістю екскурсанти розглядали перші варіанти марок України як незалежної держави та найстаріші, які збирали ще наші дідусі. Викликали інтерес і поштові скриньки часів Радянського Союзу. Особливо цікавим експонатом стала сумка зі шкіри для перевезення поштових переказів, яку використовували більше 60-ти років тому.

Київський Хрещатик – вулиця із загадковою та цікавою історією. Прогулюючись нею, можна перенестись із сучасності до найдавніших часів. Хрещатик – не просто вулиця, це місце зустрічей, прогулянок та святкувань. Вона є живим свідком історії України, відображенням духу та енергії Києва.

Залишити відповідь