Ви зараз переглядаєте Паркові перлини Європи та України

Паркові перлини Європи та України

Весна – пора року, яка багата на дати екологічного спрямування. Щорічно 24 травня в Європейських парках, заповідниках проводяться численні заходи з метою привернення уваги населення до краси природних територій, що перебувають під охороною. Сьогодні вони є однією з найбільших цінностей планети, адже накопичили в собі культурну спадщину кількох століть. Тому збереження таких природних зон вважається обов’язком людства.

Бібліотека Чижевського уже декілька років поспіль долучається до відзначення цього екологічного свята. Працівники Орухського центру екологічної інформації, який діє при бібліотеці, для жителів та гостей міста провели вуличну акцію «Паркові перлини Європи та України».

Учасники акції мали можливість ознайомитись з яскраво ілюстрованими виданнями, що містять інформацію про унікальні природні, історико-культурні, тематичні парки Європи й України та взяти участь у пізнавально-розважальній вікторині «Парки Європи та України».

На світлинах за запропонованими варіантами відповідей треба було відгадати назви парків, створених ще минулого століття. За правильну відповідь учасники отримували смаколики.

Під час спілкування містяни наголошували на тому, що парки України також є унікальними і красивими, однак російське вторгнення завдає величезної шкоди частині парків, де йдуть бойові дії.

Не залишили учасники акції поза увагою і наш Кропивницький дендропарк – український райський куточок. Навесні, коли в парку розквітають тисячі тюльпанів, – це місце перетворюється на казкову країну, яка дарує відвідувачам неймовірні враження.

Залишити відповідь