Ви зараз переглядаєте У Чижевського презентували збірку «Подих війни»

У Чижевського презентували збірку «Подих війни»

У відділі обслуговування користувачів бібліотеки Чижевського відбулася презентація поетичної збірки Олени Прібиткової «Подих війни», яка вийшла у світ до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Зустріч пані Олена розпочала з розповіді про свою різноманітну професійну діяльність та географію життєвих доріг, одна з яких пов’язана з перебуванням у нашому місті. У березні 2022 року з охопленого війною Харкова вона переїхала до Ужгорода. Саме в ньому з квітня 2022-го до грудня 2023 року народилися вірші, які увійшли до першої поетичної збірки.

«Подих війни» – це біль, сум і віра в перемогу та квітуче майбутнє України. До збірки увійшли 265 творів-відчуттів авторки, що вирували в її душі, та події, які відбувалися в Україні. Вірші розташовані в хронологічному порядку та для зручності сприйняття поділені на розділи, які відповідають порі року їх написання.

Авторка читала свої вірші присвячені захисту «Азовсталі», злочинам росіян, суду над нашими полоненими, Бахмуту, Харкову, Одесі, Києву, Ужгороду, контрнаступу і Кримському мосту.

Чутливо та емоційно лунали в залі поезії-присвяти Герою України Олександру Мацієвському, дівчатам-співачкам, які загинули в Запоріжжі під час ракетного обстрілу, молодим партизанам Бердянська, яких вбили окупанти, маленькій дівчинці Лізі, яка загинула у Вінниці внаслідок ракетного удару, та інші.

Всім учасникам заходу пані Олена подарувала листівки зі своїми поезіями, а бібліотека отримала у дар поетичну збірку «Подих війни» з автографом та комплект із 8 листівок, кожна з яких представляє пору року.

Книга чекає на своїх читачів у бібліотеці Чижевського.

Залишити відповідь