Ви зараз переглядаєте Закохані в Україну

Закохані в Україну

22 вересня 2023 року в головній бібліотеці області відбудеться презентація грантового проєкту музею імені Кароля Шимановського «Закохані в Україну».

В рамках проєкту відкриється двомовна польсько-українська виставка «Закохані в Україну. Відомі поляки з пограниччя Київщини та Херсонщини». Експозиція буде присвячена представникам родини Шимановських, яку уславили композитор Кароль, співачка Станіслава, письменниця Зофія, піаніст Фелікс, інженер Марцін та інші талановиті особистості. Ще однією складовою проєкту стане музична програма «Кароль Шимановський. Війна в житті артиста».

Презентація проєкту відбудеться напередодні відкриття ХХІ мистецького фестивалю «Осінь з музикою Кароля Шимановського», програма якого передбачає виступи в Кропивницькому артистів з Лодзі (Польща), Львова, Києва та інших міст. Головним акцентом фестивалю буде тема боротьби за незалежність, а також польсько-українська солідарність під час російської агресії.

Проєкт створений Кропивницьким музеєм музичної культури імені Кароля Шимановського у співпраці з об’єднанням поляків «Полонія».

Запрошуємо до відділу мистецтв ОУНБ імені Дмитра Чижевського 22 вересня о 12.30.

Залишити відповідь