Ви зараз переглядаєте Засідання Батьківського клубу на тему: «Як побудувати міцні та довірливі стосунки зі своєю дитиною»

Засідання Батьківського клубу на тему: «Як побудувати міцні та довірливі стосунки зі своєю дитиною»

Відбулося чергове засідання Батьківського клубу на тему: «Як побудувати міцні та довірливі стосунки зі своєю дитиною». З лекцією виступила Школярова Ірина Володимирівна — практичний психолог, магістрантка, сертифікований спеціаліст по консультуванню при втратах та використанню метафоричних асоціативних карт при кризових станах у дорослих та дітей.

Всі ми родом з дитинства. Сьогоднішні батьки, це вчорашні діти. Так чому ж у родинах часто виникають непорозуміння між поколіннями? Як знайти вихід із таких кризових ситуацій і побудувати міцні та довірливі стосунки зі своєю дитиною? Потрібно володіти мистецтвом батьківства, а саме: знати не лише про психічний розвиток різних періодів життя дитини та кризи різного віку, а й любити її, вміти порадитися «на рівних», ураховувати інтереси, вибачатися в разі потреби, завжди утримуватись від слів та виразів, які можуть образити дитину, вміти поставити себе на місце сина чи доньки… Саме ці питання обговорювалися під час засідання. Присутнім запропонували пройти тест «Дітей виховують батьки, а батьків?», який мав на меті доповнити уяву про себе як про батьків та допомогти зробити певні висновки щодо виховання дітей. Всіх присутніх вразив життєвою мудрістю мультфільм «Пуповина». Для учасників заходу був представлений книжковий перегляд, на якому презентувалися книги з педагогіки та дитячої психології.

Любов, довіра й безумовне прийняття своєї дитини — основні постулати для міцних та довірливих стосунків у родині.

#Спільно

Залишити відповідь