Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: сексуальне виховання дитини

Батьківський клуб: сексуальне виховання дитини

Що таке сексуальність і навіщо про неї знати дітям? Коли починати сексуальне виховання і чи починати взагалі? Як говорити з дітьми про статеві стосунки?

Ці запитання природні й пов’язані із пізнанням дітьми навколишнього світу. Нема потреби вигадувати та розповідати історії про капусту чи лелеку. На запитання треба відповідати буквально, на рівні, доступному розумінню дитини, не ускладнюючи відповідей так, щоб секс в уявленні дитини був пов’язаний з таємницею і забороною. Дитяча цікавість, що стосується сексу, властива всім дітям.

Відповіді на їхні запитання має давати сексуальна освіта. З цією метою і відбулась зустріч в Батьківському клубі з психологом Оленою Чеплякою, яка професійно відповідала на ці та інші «проблемні» запитання батьків. Вона наголосила, що батькам важливо спокійно ставитись до таких питань і не лякатися їх.

«Реакція батьків не має відрізнятися від реагування на ситуацію, коли дитина вивчає пальці на руках, а ви пояснюєте їй, як вони називаються тощо. Тож у кінцевому підсумку потрібно сформувати здорових і відповідальних людей», – зазначила психолог.

Тож запрошуємо вас на наступні зустрічі в рамках Батьківського клубу. Такі заходи сприятимуть побудові позитивних стосунків між батьками та дітьми, розумінню своїх дітей, наданню їм необхідної підтримки. Навчить батьків обирати оптимальні способи взаємодії з дітьми, бути успішними батьками успішних дітей.

Залишити відповідь