Ви зараз переглядаєте Інформаційна платформа з питань праці: дозвільна система

Інформаційна платформа з питань праці: дозвільна система

У 2022 році відділ документів з економічних, технічних та природничих наук продовжує роботу освітній проєкт «Інформаційна платформа з питань праці», який був започаткований минулого року.

26 січня відбулось перше засідання, темою якого стали дозвільна система, порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Начальниця відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Кіровоградській області Ольга Середа розповіла про процедури видачі та відмови у ній, переоформлення, або анулюванні дозвільних документів тощо.

Особливу увагу вона приділила питанню виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин та їх відповідності вимогам законодавства, роботі з Порталом електронних сервісів https://my.gov.ua/ або сайтом Управління Держпраці у Кіровоградській області через інтегроване з Порталом вікно https://kr.dsp.gov.ua/.

Фахівчиня навела приклади машин, механізмів, устатковання та робіт підвищеної небезпеки, на які необхідно отримувати дозвіл.

Більш детально з матеріалами заходу можна ознайомитись на YouTube-каналі бібліотеки за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=6TksrnwvDOk.

Наталія Ракуленко,
відділ документів з економічних, технічних та природничих наук

Залишити відповідь