Ви зараз переглядаєте ОУНБ імені Дмитра Чижевського партнер проєкту «Чумацькі пісні»

ОУНБ імені Дмитра Чижевського партнер проєкту «Чумацькі пісні»

20 жовтня в актовій залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбудеться зустріч з творчою групою веб-серіалу «Чумацькі пісні».

Про фольклор та фольклористів, автентику, чумаків та, власне, про сам процес створення серіалу розкажуть творці проєкту. Відвідувачі заходу матимуть унікальну можливість переглянути перші дві серії веб-серіалу «Чумацькі пісні» на великому екрані, а після перегляду поділитися своїми враженнями, задати питання, обговорити побачене.

Проєкт «Чумацькі пісні» здійснюється за підтримки Українського культурного фонду.

Ініціатор проєкту – Кропивницький музей музичної культури імені Кароля Шимановського.

Автором ідеї, сценаристом та куратором проєкту є Олександр Полячок – музикознавець, етновиконавець, краєзнавець та громадський діяч.

Учасники проєкту – наші сучасники з різних куточків України, які люблять і співають старовинні чумацькі пісні, зокрема й кропивницькі фольклорні гурти «Дике поле» та «Млиночок».

Відділ мистецтв став однією з локацій для зйомки веб-серіалу «Чумацькі пісні». Тут розгорнулася експозиція автентичних речей, а саме: батіг, вісі від воза, чумацькі таріль та ложки, які мають своєрідну форму, баклага для води, ковальські ножі для обрізання копит, гиря, яка допоможе зрозуміти, скільки це – пуд солі, барильце, мірку, медогонку, деталі ткацького верстака, хлібні лопати та інші предмети побуту українців.

Зустріч відбудеться в середу, 20 жовтня, о 15.00 годині. Запрошуємо усіх бажаючих.

Залишити відповідь