Ви зараз переглядаєте Мандруємо Кіровоградщиною разом із Сергієм Невесьоловим

Мандруємо Кіровоградщиною разом із Сергієм Невесьоловим

Напевно, немає такої людини, яка б не цікавилася краєзнавством, старовинними пам’ятками архітектури, природними ландшафтами, історією свого міста або села.

28 травня в Україні відсвяткували Всеукраїнський день краєзнавства. З нагоди свята відділ краєзнавства обласної книгозбірні отримав подарунок – презентацію книги знаного краєзнавця, мандрівника, дослідника історії рідного краю Сергія Миколайовича Невесьолова «Запрошую у подорож Кіровоградщиною».

Нове видання – путівник, що складається з 13 маршрутів різними регіонами нашої області. Під час презентації автор розповів, що саме наштовхнуло його на таку ідею. Спочатку Сергій Миколайович багато подорожував та фотографував старовинні будівлі, незвичні краєвиди, дізнавався від місцевих жителів легенди та перекази про цікаві місця. А порівнявши з вже відомими туристичними локаціями, зрозумів, що маршрути, якими проїхав сам, невідомі широкому загалу. Та й зникати почали деякі будівлі: одні руйнує час, іншим «допомагають» нові «господарі» громад.

Мандрівник починає друкуватися в газетах, виступає з лекціями, які стають популярними, а згодом вирішує видати свій путівник.

Гортаючи сторінки путівника «Запрошую у подорож Кіровоградщиною», читач може використати шляхи, якими їздив Сергій Невесьолов або прокласти власний маршрут.

Презентація путівника надзвичайно захопила присутніх! Люди ділилися своїми враженнями про побачене, занепокоєнням про руйнування історичних будівель: старих приходських шкіл, лікарень чи житлових будинків видатних людей краю. Погодьтеся, відповідальність за збереження історико-культурної спадщини нашого краю лежить на кожному членові територіальної громади. Головне – не бути байдужими до історичного минулого своєї малої батьківщини.

Залишити відповідь