Ви зараз переглядаєте Наша Незалежність

Наша Незалежність

Напередодні 33-ї річниці проголошення Незалежності України у відділі краєзнавства бібліотеки Чижевського відбулася лекція «Незалежність України: історичний аспект», яку провів завідувач Регіонального центру наукових історико-краєзнавчих досліджень Артем Безшкуренко.

Лекція була присвячена ключовим юридичним аспектам закріплення статусу незалежної держави в Конституції України. Артем Безшкуренко розповів про багатовікову українську державницьку традицію, передумови прийняття Акта проголошення незалежності 24 серпня 1991 року, а також про сучасну боротьбу за незалежність в умовах російсько-української війни.

Незалежність України – це більше, ніж юридичний акт, це символ нашої волі, нашої здатності до самоорганізації та нашого прагнення до свободи. Сьогодні, цей день нагадує нам про важливість демократичних цінностей та прав людини, які ми відстоюємо з покоління в покоління.

Це важливий день для держави і всіх нас, адже сьогодні, як і багато поколінь тому, єднанням і зусиллями багатьох людей ми виборюємо свою незалежність зі зброєю в руках. Російський агресор вдерся, щоб знищити нашу державу, але ми продовжуємо боротьбу за свою Землю і свою Волю. Боремося на передовій і працюємо на перемогу в тилу.

Цей день є символом нашого єднання, нашої незламності та сили духу!

Залишити відповідь