Ви зараз переглядаєте Слідами старих легенд

Слідами старих легенд

До Дня міста в Інтернет-центрі бібліотеки Чижевського студентам Кропивницького інженерного фахового коледжу ЦНТУ влаштували віртуальну подорож «Слідами старих легенд».

Найцікавіші історичні факти з часів заснування нашого міста, легенди про Злодійську балку, підземний хід з фортеці Святої Єлизавети та багато іншого відвідувачам бібліотеки розповіла головний зберігач фондів музею музичної культури ім. Кароля Шимановського, лауреат обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова Олена Классова.

Кропивницький – місто, яке за фасадами старих будівель приховує багато таємниць і пані Олена знає безліч цікавих легенд, що передаються з покоління в покоління, про перших поселенців, визначних особистостей, які залишили свій слід в історії міста, про сховані скарби, містичні і романтичні історії, які траплялися з мешканцями Єлисаветграду. Особливо цікавою виявилась для слухачів трагічна історія палацу купця Барського.

На Google-картах гості роздивлялись історичні місця та пам’ятки архітектури, про які йдеться в легендах, та порівнювали їх сучасний вигляд зі старими фотографіями. Погодьтеся, віртуальна подорож – це вдалий і зручний спосіб дослідити рідне місто, поєднання інформаційних технології із живим спілкуванням, створення унікальних можливостей відчути себе справжнім дослідником.

Запрошуємо до Інтернет-центру на віртуальну подорож «Слідами старих легенд», яка створює міст між минулим та сучасністю, відкриваючи нові горизонти для пізнання, навчання та досліджень.

Залишити відповідь