Ви зараз переглядаєте Сім’я – це Всесвіт!

Сім’я – це Всесвіт!

На відзначення Міжнародного дня сім’ї, який у світі щорічно відзначають 15 травня, фахівчині інформаційно-бібліографічного відділу запрошували містян взяти участь в акції просто неба «Сім’я – основа роду та нації». Дійсно, дружна сім’я – найміцніший союз, який люди створюють самі, де підтримують традиції, шанують родинні зв’язки, передають від батьків до дітей духовні цінності. У цей день рідних вітають теплими словами, висловлюють підтримку, вдячність, дарують на честь свята символічні подаруночки.

День видався напрочуд гарний, сонячний, і містяни із задоволенням приєднувались до акційних активностей. Бібліотекарки пропонували перехожим висловити власну думку про те, чим для них є сім’я, закінчивши речення на фліпчарті. Відповіді учасників:

Сім’я – це…

  • мудрість і компроміси, взаємна любов;
  • гніздо, де завжди тепло і затишно;
  • сенс життя;
  • привід для життя;
  • саме найголовніше в житті;
  • підтримка, щастя, любов.

Деякі вислови учасників звучали як всеосяжні гасла: «Сім’я – це Всесвіт!»; «Сім’я – це святе!». Одна з учасниць написала таке: «Сім’я – це коли твої діти біля тебе, а не в Харкові!» – і розплакалася. Як з’ясувалося, вона – переселенка з Харкова. Бібліотекарі висловили жінці слова підтримки.

До уваги учасників була «скринька мудрості» – паперові сувойчики з думками відомих у світі людей про сім’ю. Містяни й гості обирали сувойчик, читали вислів і казали, чи погоджуються вони з думкою «великих». Сувої забирали на згадку про акцію.

Також організатори акції пригощали учасників цукерками, а дітлахам дарували кольорові повітряні кульки. Було приємно чути такі слова від однієї учасниці-матусі з синочком: «Ви так підняли мені настрій! Щиро вам дякую!».

Як завжди, до уваги охочих була книжкова полиця з виданнями про сім’ю. Найбільше привернула увагу учасників книга коміксів для дітей «Сім’я Тютю за столом» французької письменниці Франсуази Буше – дуже яскраве вишукане видання з веселим змістом для гарного настрою!

У неформальному спілкуванні, яке є таким важливим у складний воєнний час, учасники акції погоджувались, що сім’я – найбільша цінність, багатство, той ґрунт, на якому тримається буття суспільства.

Сподіваємось, всі учасники отримали гарний настрій, відчули, що українці – одна велика сім’я!

Залишити відповідь