Ви зараз переглядаєте Функціональні розлади шлунку та біліарного тракту

Функціональні розлади шлунку та біліарного тракту

У відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я бібліотеки Чижевського відбулась чергова зустріч лікарів спільноти «Твій сімейний лікар». Тему засідання «Функціональні розлади шлунку та біліарного тракту» представила терапевт-гастроентеролог Юлія Ягодінова.

Хвороби органів травлення як у дорослих, так і у дітей за останні роки набули великого медико-соціального значення: за частотою та розповсюдженістю вони займають одне з перших місць у загальній структурі захворюваності, звернень та госпіталізації. Не дивлячись на те, що за останні десятиріччя на фармакологічному ринку з’явилися нові ефективні засоби для корекції функціональних розладів органів травлення, все ж таки відмічається виразна тенденція до зростання захворюваності жовчовивідної системи.

Тож під час чергового засідання лікарі обговорювали, як правильно оцінити основні механізми патогенезу у конкретного хворого і підібрати терапію, що сприятиме корекції наявних порушень і швидкому ефективному усуненню проявів захворювання.

Залишити відповідь