Ви зараз переглядаєте Le Français: захопливий світ французьких замків

Le Français: захопливий світ французьких замків

На останній зустрічі французькомовного клубу під керівництвом нашого друга Домініка ми занурилися в захопливий світ замків Королівства франків. Вона розпочалася із знайомства з лексикою, пов’язаної з архітектурою та будовою замків. Потім відвідувачі занурилися в обговорення будови, звернули увагу на основні елементи будівель: фортеці, стіни, вежі та інші деталі архітектури. Обговорили, як замки еволюціонували від середньовічних фортець до ренесансних палаців; з’ясували функціональність різних частин замків та їхню роль у житті громад в різні епохи.

Детальніше розглянули історію та архітектуру замку Шамбор, одного з найвідоміших та вражаючих замків у Франції, що є символом ренесансної архітектури та визначним пам’ятником французької культури. Особливу увагу звернули на архітектурні деталі та легенди, пов’язані з цим відомим місцем, а також на його роль у історії.

Якщо ви теж бажаєте дізнатися щось цікавеньке та вдосконалити свою французьку, приєднуйтесь до нас щоп’ятниці о 14:30 та щосуботи о 15:00 у відділі документів іноземними мовами бібліотеки Чижевського.

Вхід за читацьким квитком!

Залишити відповідь