Ви зараз переглядаєте Нація нескорених: від козацтва до сьогодення

Нація нескорених: від козацтва до сьогодення

1 жовтня – особливий день для українців. Громадяни відзначають одразу чотири важливих свята: День Покрови Пресвятої Богородиці, День козацтва і День УПА, а також День захисників і захисниць України. Ці свята нерозривно пов’язані між собою, адже Божа Матір – заступниця і покровителька наших козаків. Й донині нащадки козаків розвивають найкращі традиції наших предків, що є для нас зразком звитяги й відданості Україні.

У відділі обслуговування користувачів бібліотеки Дмитра Чижевського відбувся інтерактивний захід «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення». Роль спікера взяла на себе кандидатка історичних наук Інна Вівсяна, до якої доєднались курсанти Донецького університету внутрішніх справ. Пані Інна наголосила, що історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок нашого народу. В найтяжчі часи боротьби козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, свободи та правди.

Учасники заходу ознайомились з тематичною книжковою виставкою «Степ та воля – козацька доля!». На якій були представлені книги з історії козацтва «Зірки та терени Козацької революції. Історія звитяг і поразок» Віктора Горобця, «Славетні гетьмани України» Андрія Клімова, «Петро Конашевич-Сагайдачний – творець української нації?» Петра Кралюка, «Іван Мазепа: людина, політик, легенда» Дениса Журавльова та інші.

Курсанти взяли активну участь у іграх-вікторинах «Вірю – не вірю!», «Як козаки рибу ловили», «Склади козацьке прислів’я», «Козацька сила», «Козацький словник», яку підготували та провели фахівці відділу.

Наші захисники сьогодні виборюють незалежність з такою ж мужністю та незламністю духу, як колись козаки. Дякуємо їм.

Галина Руденко,
відділ обслуговування читачів

Залишити відповідь