Ви зараз переглядаєте Батьківський клуб: корисні ресурси для навчання та дозвілля

Батьківський клуб: корисні ресурси для навчання та дозвілля

Розпочався навчальний рік, батьки і діти налаштовуються на спільну роботу над домашніми завданнями і не завжди цей процес проходить без непорозумінь і конфліктів. Корисним інструментом у вирішенні проблем з навчанням і виконанням домашніх завдань можуть стати електронні ресурси – пошукові системи вільного доступу та цифрові бібліотеки.

У базах електронних бібліотек містяться інформаційні ресурси з різних напрямів, різного обсягу і якості, які доступні користувачам через мережу Інтернет 24/7. Тому працівники Інтернет-центру запропонували учасникам батьківського клубу захід, який складався з двох частин: навчальної і дозвіллєвої. Частина слухачів зацікавилася інформацією про світові та українські електронні бібліотеки, що дають доступ до повних текстів документів, забезпечують повний спектр функціональних можливостей роботи з текстовими файлами, в поєднанні з додатковою інформацією, поданою в інших форматах у вигляді аудіо- чи відеофайлів.

А батьки, які хотіли відволіктися від виконання домашніх завдань, приєдналися до дозвіллєвої частини заходу. Там обговорювали питання, як за допомогою інтернет-ресурсів зацікавити дітей вивчати історію, географію та краєзнавство. Ведуча заходу, для прикладу, підготовила віртуальну екскурсію по Кропивницькому. Екскурсія поєднала в собі історичні факти, географію міста та краєзнавчі матеріали, які були знайдені за допомогою ресурсів мережі Інтернет та Google-карт. Відомо, що навчальний матеріал, поданий в незвичній цікавій формі, завжди краще сприймається і запам’ятовується.

Працівники Інтернет-центру сподіваються, що корисні електронні ресурси допоможуть родинам налаштуватись на спільну роботу, створити атмосферу довіри та допоможуть батькам у виборі стратегії взаємин з дітьми.

Батьківський клуб відбувся в межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

До нових зустрічей!

Юлія Олейніченко,
Інтернет-центр

Залишити відповідь