Ви зараз переглядаєте До 70-річного ювілею Андрія Іванка

До 70-річного ювілею Андрія Іванка

Днями у відділі рідкісних та цінних видань відбулась презентація зібрання книг заслуженого працівника освіти, кандидата педагогічних наук Андрія Борисовича Іванка.

Свій спільний захід відділ рідкісних та цінних видань бібліотеки Чижевського та кафедра педагогіки, психології і корекційної освіти обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Сухомлинського присвятили 70-річному ювілею Вчителя і Людини, яка вбачала своїм покликанням відновлення нашої історичної пам’яті.

Свою бібліотеку Андрій Борисович збирав усе життя. Серед видань – класики української та зарубіжної літератури, історичні монографії, енциклопедичні довідники та інше. Кожна книга прочитана, деякі декілька разів, про що свідчать записи на титульних сторінках, помітки та підкреслення в тексті.

Своїми спогадами про колегу та друга поділились завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук Олександр Жосан, старший викладач кафедри теорії і методики викладання середньої освіти Юрій Митрофаненко, колеги та учні з Созонівського ліцею, зокрема, заступниця директора з виховної роботи Наталія Гришіна та педагог-організатор закладу Лілія Клименко. Виступаючі з теплотою згадували Андрія Борисовича, його високий професіоналізм, ерудованість та людяність.

Співробітники відділу рідкісних та цінних видань підготували виставку «Вчитель і Просвітитель», на якій, крім наукових досліджень та статей в пресі, експонуються рідкісні видання з бібліотеки Андрія Борисовича Іванка. Серед раритетів – книги Джорджа Орвелла, Івана Дзюби, Любомира Винара та інших.

Виставка експонуватиметься протягом місяця, запрошуємо до перегляду.

Залишити відповідь