Ви зараз переглядаєте Торгівля людьми: знай, розумій та протидій

Торгівля людьми: знай, розумій та протидій

Напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який щорічно відзначають в країнах Європи 18 жовтня з метою нагадати кожному про злочини проти людства і їх наслідки та попередити торгівлю людьми як форму сучасного рабства, до бібліотеки завітали студенти ІІ курсу Кропивницького будівельного фахового коледжу. Працівники інформаційно-бібліографічного відділу провели для майбутніх будівельників автошляхів інформаційно-тренінгове заняття «Торгівля людьми: знай, розумій та протидій».

У вступному слові тренери-бібліографині поінформували студентів про актуальність проблеми торгівлі людьми у наш час. Після психологічної розминки було проведено мозковий штурм: учасники мали підібрати якнайбільше слів-асоціацій, щоб закінчити речення «Торгівля людьми – це…».

Далі студенти стали учасниками інтерактивної гри «Міфи і стереотипи про торгівлю людьми», в ході якої «голосували ногами» і ділились думками і судженнями з приводу запропонованих тренеркою тверджень за темою.

Другокурсники із зацікавленістю сприймали експертні статистичні дані про масштаби торгівлі людьми у XXI столітті – вони їх неабияк здивували.

Тренерка Наталія Калашнікова поінформувала учасників заходу про основні законодавчі акти, які визначають торгівлю людьми як злочин. Учасники проаналізували фото реальних випадків торгівлі людьми, переглянули й обговорили відеоролик, дізналися, як можна ідентифікувати постраждалих.

Наприкінці студенти стали учасниками командної гри «Безпечна подорож», в ході якої кожна команда мала обрати з запропонованих предметів лише п’ять тих, що убезпечать якнайбільше від потрапляння у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми.

Дякуємо студентам будівельного коледжу за активність, зацікавленість, небайдужість! Чекаємо нових зустрічей!

Наталя Андрійченко,
інформаційно-бібліографічний відділ

Залишити відповідь