Ви зараз переглядаєте До 125-річчя від дня народження Юліуша Словацького

До 125-річчя від дня народження Юліуша Словацького

З нагоди 125-річчя від дня народження Юліуша Словацького запрошуємо вас на ювілейний вечір, який пройде в рамках традиційних Національних читань. Ця подія, започаткована в 2012 році, щороку обєднує людей навколо кращих творів польської літератури.

Національні читання проводяться за ініціативи та під патронатом Президента Республіки Польща щороку в першу суботу вересня і сприяють промоції національної літератури як в країні, так і за її межами. Всі бажаючі долучаються до акції, на якій зачитують один з творів польської літератури.

Цього року, 7 вересня о 14.00, бібліотека ім. Дмитра Чижевського відкриває свої двері для всіх, хто прагне поринути у світ польського романтизму. На вас чекає публічне читання та захоплююче обговорення драми «Кордіан» Юліуша Словацького – геніального поета першої половини ХІХ ст.

У вечорі візьмуть участь – філолог Оксана Гольник, головний режисер Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького Євген Лавренчук, педагог і літературний критик Вєслава Туржаньська (Люблін), директор комунального закладу «Музей музичної культури імені Кароля Шимановського й голова громадського об’єднання «Об’єднання поляків «Полонія» імені Кароля Шимановського» Олександр Полячок, бібліотекарі Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського, які допоможуть вам відкрити нові грані творчості Словацького і збагатити свої знання про польську культуру.

Не пропустіть можливість стати частиною цієї унікальної події, яка відбудеться вже цієї суботи! Відкрийте для себе спадщину польської літератури та відчуйте енергію слова великого митця!

Залишити відповідь