Ви зараз переглядаєте Малювання як один із методів арттерапії

Малювання як один із методів арттерапії

Літо – це найкраща пора для відпочинку. А відпочинок з користю – ще краще. Нещодавно фахівці Інформаційно-туристичного центру провели чергове літнє засідання Батьківського клубу. Тема якого – «Малювання як один із методів арттерапії».

Як відомо, арттерапія – це вид психологічної корекції, заснований на мистецтві та творчості. Є безліч різновидів цього методу. Ми зупинились саме на терапії образотворчою діяльністю – малюванні. Що ж це? Під час навчання малюванню важливий результат: людина повинна виконувати певні завдання, які їй дає викладач. Натомість в арттерапії важливий сам процес. За допомогою такого виду творчості індивід проявляє те, що його турбує всередині: через тип фарби, кольори, сюжет тощо. Такий метод психотерапії є універсальним, адже годиться для різних вікових груп та різноманітних психологічних станів.

Тож під час зустрічі гості не тільки збагатили свої знання з цієї теми, а й навчилися відволікатися від буденних турбот й тривог та боротися зі своїми страхами за допомогою малювання. Серед запропонованих вправ учасникам найбільше сподобались «Намалюй своє ім’я» та «Знищимо тривожність». Клубісти змогли безпечно і конструктивно виразили емоції та подивитись на свої проблеми з іншого боку. Це дало загальне покращення внутрішнього стану.

Малювання як метод арттерапії є потужним інструментом для вираження емоцій, зниження стресу та покращення психологічного стану. Воно сприяє самопізнанню, підвищенню самооцінки, розвитку моторики та комунікативних навичок.

Батьківський клуб відбувся у межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

Запрошуємо на наступні зустрічі!

Катерина Паталах,
Інформаційно-туристичний центр

Залишити відповідь