Ви зараз переглядаєте Володимир Винниченко: відомий і невідомий

Володимир Винниченко: відомий і невідомий

28 липня 2024 року громадськість України відзначає 144-річчя від дня народження видатного українського прозаїка, драматурга, політика, громадського діяча і художника Володимира Кириловича Винниченка.

З цієї нагоди фахівці відділу краєзнавства обласної книгозбірні провели інформаційно-просвітницьку вуличну акцію «Володимир Винниченко: відомий і невідомий».

Кропивничанам і гостям міста була представлена книжкова виставка творів Володимира Винниченка: романи «Записки Кирпатого Мефістофеля», «Сонячна машина», повість «На той бік», збірки «Краса і сила», «Уміркований» та «Щирий», «Історія Якимового будинку та інші твори», «Щоденники», драми «Між двох сил» та інші.

В історії національно-державного відродження, в українській літературі постать Володимира Винниченка виняткова. Відкривати, пізнавати його можна по-різному. Одні вбачають у ньому історика, політика, для інших – це письменник, а ще для декого – художник.

Творча спадщина Винниченка є цікавою як для літературознавців та істориків, так і для широкого кола читачів.

Містяни із задоволенням брали участь у пізнавальній вікторині: учасники випробували свої знання та заразом дізналися багато нового про нашого видатного земляка.

Винниченко жив і творив для нас, для майбутнього, твердо вірив у відродження Української нації.

Залишити відповідь