Ви зараз переглядаєте Інформаційний навігатор з питань праці: запобігання конфлікту інтересів

Інформаційний навігатор з питань праці: запобігання конфлікту інтересів

Конфлікт інтересів – ключова проблема, яка лежить в основі більшості корупційних правопорушень. Він виникає, коли протиріччя між приватним інтересом та службовими чи представницькими повноваженнями впливають на об’єктивність або неупередженість прийняття рішення, вчинення чи не вчинення дій під час виконання службових повноважень.

Саме запобіганню та вирішенню конфлікту інтересів у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук була присвячена зустріч з головною спеціалісткою з питань запобігання та виявлення корупції Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ангеліною Мусієнко.

Спікерка докладно зупинилась на законодавчих вимогах та механізмах щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Ознайомила з інформацією про обмеження щодо отримання подарунків, які поділяються на дозволені, умовно дозволені та заборонені. Більш детально зупинилась на особливостях врегулювання конфлікту інтересів та на питаннях відповідальності за порушення відповідних вимог.

В ході зустрічі присутні – держслужбовці, керівники підрозділів підприємств та установ, науковці – задавали багато питань, на які спеціалістка надала розгорнуту кваліфіковану відповідь.

Відео заходу можна подивитись на бібліотечному YouTube-каналі за посиланням.

Захід проходив у рамках реалізації освітнього проєкту «Інформаційний навігатор з питань праці».

Наталія Ракуленко,
відділ документів з економічних, технічних та природничих наук

Залишити відповідь