Ви зараз переглядаєте Паркова прогулянка

Паркова прогулянка

Кожного року у першу суботу липня у світі відзначається Міжнародний день відвідування місцевих парків. Ідея проведення такого дня народилася в США, де подія отримала назву Hop-A-Park Day.

У цей день мешканцям міст пропонують провести час на свіжому повітрі, відвідати місцеві парки, щоб насолодитися красою природи з друзями й рідними, або й наодинці, щоб дати раду думкам, можливо, почитати, поспостерігати. Головна мета події – можливість відволіктися від гаджетів і телевізорів, наблизитися до світу природи, уповільнити й гармонізувати шалений темп життя, позбутися перевтоми, зняти стрес, – погодьтеся, що це дуже важливо для українців сьогодні.

Напередодні Міжнародного дня відвідування місцевих парків фахівчині інформаційно-бібліографічного відділу вийшли до містян з вуличною акцією, яка отримала назву «Паркова прогулянка», щоб привернути увагу членів громади до такої важливої події.

До уваги перехожих була викладка яскравих подарункових видань із фондів ОУНБ ім. Д.І. Чижевського з фотографіями й описом локацій паркового мистецтва регіону й України. Організатори залучали містян до участі у краєзнавчій вікторині «Прогуляймося парком»: учасники мали обрати зі скриньки аркушик з назвою однієї з популярних паркових локацій у Кіровоградській області, знайти її розташування на карті, яку було розміщено на фліпчарті, та прикріпити магнітиком.

Містяни із задоволенням брали участь у вікторині, гортали сторінки ошатних фотоальбомів «Парки Києва», «Парки України», «Чарівні куточки України»; цікавилися краєзнавчими виданнями «Стежками старого парку» (про Онуфріївський парк), «Каскади», «Золоті стежини Кіровоградщини» тощо.

Фахівці відділу доволі часто проводять акції просто неба. За спостереженнями бібліографинь, містяни, що долучаються до заходів, все більше потребують не просто інформації, а неформального спілкування, співпереживання, обміну емоціями, підтримки. Так було і в цей день. Наприклад, військовий розповів про власне сприйняття реалій життя у тиловому місті після реабілітації, поділився думками і баченням майбутнього. Молода мама з двома доньками розповіла про родинні мандрівки, продемонструвала фото з тих подорожей, ще й розповіла про домашнього улюбленця й показала його фото – виявилося, це дивовижна для наших місць тваринка – чилійська білка дегу.

Бібліотекарі йдуть до людей, бо вони того потребують.

Акція на честь Дня відвідування місцевих парків нагадала містянам, що прогулянки в парку – подія, яка допоможе покращити ментальне здоров’я, позбутися стресу й перевтоми, відновити тіло, очистити розум і загартувати дух.

Наталія Калашнікова,
інформаційно-бібліографічний відділ

Залишити відповідь