Ви зараз переглядаєте Акварель крізь час

Акварель крізь час

У бібліотеці Чижевського, в залі відділу мистецтв, можна побачити виставку «Акварель крізь час». Галерея зображень представлена роботами сучасних художників України та картинами з фондів бібліотеки. Одну частину виставки складають твори молодих митців Артема Смородіна, Марії Некрасової, Ольги Буяджи, Зоряни Дашко, Світлани Олександрової та Марії Грім. Іншу – акварелі класиків українського образотворчого мистецтва Анатолія Кравченка, Пригоди Леоніда, Ласло Гайду, Яківа Басова та Мусія Козуліна.

Акварель вважається найпоетичнішим видом малярства. Цей витончений вид мистецтва, який ховається від світла, викликає особливе ставлення до нього. А досягнення магії вражень потребує від самих художників гостроти зору, впевненості в кожному русі пензля.

Акварельні витвори – це поєднання води та кольору, які присутні у нашому світі скрізь. Плями кольору наливаються водою, витікають на площину, щоб завершити цей вічний колооберт – випаруватися і залишити по собі пігмент, який стає неосяжним небом, відбитком світла у вікні, дрібною гілкою, ритмами, спалахами. Стає тим світом, в якому ми живемо, тим містом, яке ми любимо, тими вулицями, якими ми ходимо…

Подружжя художників, Артем Смородін та Марія Некрасова, не уявляють своєї творчості без акварелі. Вона посідає важливе місце як в їхній професійній діяльності, так і в світогляді, світовідчутті. На виставці представлені роботи різних років, які дають можливість спостерігати за історією їхньої творчості і художнього визрівання. Вишуканість кольорів відкривається глядачу не одразу, але фарби підкоряються простору аркуша й утворюють справжню гармонію.

Запрошуємо до перегляду всіх поціновувачів акварельного мистецтва. Виставка працюватиме увесь червень.

Залишити відповідь