Ви зараз переглядаєте У Чижевського відбулись мовні перегони

У Чижевського відбулись мовні перегони

Сьогодні, у час, коли триває повномасштабна війна росії проти України, важливо підтримувати українську мову, культуру, не забувати про нашу самоідентифікацію. Українська мова – це основа нашої єдності. Саме у мові відображається унікальний характер, ментальність та темперамент нації.

У бібліотеці Чижевського протягом трьох тижнів відбувалися відбіркові ігри «Мовних перегонів», у яких студенти коледжів не тільки змагались за звання найкращих знавців української мови, літератури та музики, а й підтримували донатами тих, хто захищає свободу і незалежність нашої країни.

16 квітня зіграли першу гру Кропивницький музичний фаховий коледж і Кропивницький фаховий коледж харчування та торгівлі.

23 квітня відбулася гра для Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв і Кропивницького будівельного фахового коледжу.

30 квітня третю півфінальну гру зіграли Кіровоградський медичний фаховий коледж ім. Є. Мухіна і Кропивницький інженерний фаховий коледж Центральноукраїнського національного технічного університету.

Конкурсна програма на всіх етапах гри була незмінна: українська мова, українська література, музика та конкурс капітанів.

За рейтинговою системою до фіналу увійшли дві команди: Олександрійський фаховий коледж культури і мистецтв та Кропивницький музичний фаховий коледж.

І ось 21 травня в актовій залі головної книгозбірні області відбулася фінальна гра «Мовних перегонів». Змагалися сильні, впевнені, сміливі та розумні знавці рідної мови. Перемогу у фінальній грі здобула команда Кропивницького музичного фахового коледжу.

Вітаємо з перемогою! Слава Україні! Героям Слава!

Залишити відповідь