Ви зараз переглядаєте Пригоди у відділі мистецтв

Пригоди у відділі мистецтв

У відділі мистецтв в рамках літньої програми для дітей міських шкіл відбулись цікаві заходи: майстер-класи, інтерактивні ігри та пізнавальні розповіді. Діти, які вперше побували тут, були вражені красою вітражних вікон з чарівними музами мистецтва. А витвори авторської кераміки здивували своїми незвичайними формами і фантазією художників-керамістів.

Створена вінтажна виставка-інсталяція «Кабінет книголюба» зацікавила гостей відділу своїми речами: старими книгами початку ХХ століття, друкарською машиною, гасовою лампою та мармуровим прес-папье…

Але справжньою родзинкою для дітей стала захоплююча розповідь завідуючої відділом Світлани Ушакової про українських чумаків. Діти з охотою і зацікавленістю роздивлялись старожитності з чумацького побуту – кобзу, справжній батіг, дерев’яні миски і ложки та величезну підкову для чумацьких волів. Життя чумаків одночасно романтичне і суворо-реалістичне зі своїми законами і правилами виявилось для малих слухачів легендою старої України, де є і отаман з червоною стрічкою і кашовар з великою дерев’яною ложкою і кобзар з піснями.

Діти залюбки відтворювали образи чумаків і фотографувались на пам’ять в солом’яних брилях з батогом та кобзою. Час промайнув пізнавально та весело і малі відвідувачі тепер знатимуть дорогу до бібліотеки.

Залишити відповідь